SADUN GLUTEENITTOMAT LAPPILAISET KAMPANISUT

on

Hei Satu,

kiitos tuhannesti, että kerroit kokeilleesi uutta durrajauhoseosta lappilaisiin kampanisuihin ja kiitos niin ihanasta viestistäsi, joka siinä oli kuvan kera mukana.

Kerroit, että durrajauhoseos toimi hyvin ja että nautit, kun taikina käyttäytyi kuin aikanaan vehnäjauhoista leipoessasi, ei tarttunut käsiin, oli helppo työstää ja valmis kampanen oli murea, mutta ei mureneva.

Lisäksi hykersin ilosta, kun sanoit olevasi entistä vakuuttuneempi, että nyt on keksitty jotain todella mullistavaa, mitä tulee ainakin gluteenittomaan leivontaan ja sen toimivuuteen. Olit käyttänyt durrajauhoseosta saman verran, kuin mikä oli ollut määrä vehnäjauhoreseptissäsi.

Oli mukavaa myös, että sain luvan laittaa ihan nimelläsi tämän reseptin blogiini. Kerroit, että alkuperäinen vehnäjauhoilla leivottu resepti on tullut sinulle perimätietona Sodankylän Orajärven kylältä.

Jos sinulla on vielä takataskussa lisää lappilaisia herkkuja, joita kokeilet gluteenittomana ja joihin annat reseptin, niin laitan niitä mieluusti tänne blogiini meidän ruokarajoitteisten iloksi.

Kaunis kiitos ja kumarrus sinulle!

Lämpimäisterveisin,

Helena

SADUN LAPPILAISET GLUTEENITTOMAT KAMPANISUT

Resepti: Satu Paavola

Taikinasta tulee noin 25 kpl kampanisuja

RAAKA-AINEET:

  • 250 g voita (laktoositon)
  • 2 dl (siro)sokeria
  • 1 prk laktoositonta kermaviiliä
  • n. 1,5 tl leivinjauhetta
  • n. 7 dl durrajauhoseosta (yksi desi on noin 65 g)
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl suolaa

VALMISTUSOHJE:

  1. Vaahdota kevyesti huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Voit käyttää vatkaimen taikinakoukkua.
  2. Sekoita kermaviiliin sooda ja lisää se voi-sokeriseokseen, sekoita.
  3. Lisää durrajauhoseos, johon olet sekoittanut leivinjauheen ja suolan, taikinaan vaiheittain koko ajan taikinakoukuilla sekoittaen, kunnes taikina tuntuu hiukan irtoilevan kulhosta tai on ainakin suhteellisen jämäkkää. Jos taikina tuntuu kovalta, lisää hieman nestettä.
  4. Tässä vaiheessa laita taikinakulho hetkeksi jääkaappiin (15 min).
  5. Laita uuni lämpenemään noin 225 C asteeseen.
  6. Pyöritte taikinasta pötkylöitä, jotka taputtelet käsin noin 6-8 cm levyiseksi ja sitten leikkaa ne noin 4 cm levyisiksi nisuiksi, joihin pyöräytät taikinapyörällä ”kammat”. Sadun reseptissä niitä on 4 kpl, joillakin 5.
  7. Laita uuniin paistumaan 225 C asteeseen noin 10 minuutiksi, tai kun nisut ruskettuu kauniisti.

2 Comments Lisää omasi

  1. Eija Heiskanen sanoo:

    Kiitos kampanisujen ohjeesta! Tein sen mukaan ”minikokoisia”, n. tulitikkulaatikon kokoisia kampanisuja – tuloksena hyvänmakuisia pikkuleipiä lappilaiseen juhlapöytään! Paistolämpötila 200 astetta.

    Tykkää

    1. Helena sanoo:

      Kiitos ihanasta palautteesta ja miten oivallinen idea ❤️.

      Tykkää

Osallistun mielelläni kanssasi keskusteluun, joten älä epäröi jättää viestiä.