GLUTEENITON PAHOLAISEN KAKKU

on

Kauan kauan sitten, kun olin 14-vuotias, lähdin Huttusten perheen kanssa Lontooseen. Tehtäväni oli hoitaa heidän neljää tyttöänsä sekä taloutta. Aika rohkeita olivat, kun ottivat niin nuoren likan töihin ja vielä ulkomaille.

Vuosi oli yksi elämäni parhaita, sillä perhe oli ihana ja pääsin pois Suomesta! Lisäksi sain suoritettua ysi luokan tenttimällä. Perheen isä opetti minulle iltaisin osaa aineista ja äiti osaa. Syyslukukauden kävin tenttimässä Joululomalla, jolloin pääsin ensimmäisen kerran lentokoneeseen. Kevätlukukausi tuli tentittyä, kun palasimme vuoden mittaiselta komennukselta Suomeen.

Perheen mukana lähti heidän Paholaisen Kakkureseptinsä, jota minä pikkupiikana heille usein maanantaisin leivoin, sillä Isä Huttusen tapa oli ostaa hieman liikaa kermaa viikonlopuksi. Kakku on mitä helpoin tehdä ja ei silloin nuoruus vuosina kaivannut muuta osaamista kuin sekoittele, paista ja nauti.

Muutenkin heillä oli monta kivaa reseptiä, jotka ovat pysyneet mukanani tähän päivään saakka. Täällä blogissanikin on heiltä oppimani unelmatorttu resepti, josta alla oleva kuva.

Ainut ruoka, jota inhosin oli isä Huttusen tekemä munuaispiirakka. Ai niin, oli toinenkin, lehmänkieli, jota heillä keitettiin. Jouduin sitä välillä tekemään, mutta jo haju öklötti.

Silloin 70-luvulla ei minulla ollut allergioita, pystyin syömään ja juomaan mitä lystää. Tämän kakun olen siten ensimmäisen kerran leiponut vehnäjauhoilla.

Alla oleva resepti on täysin sama, paitsi siihen on vaihdettu 1:1 vehnäjauhot durrajauhoseokseen ja osa kermasta korvattu turkkilaisella jogurtilla.

Tässäpä tämä nostalginen kakkuresepti on nyt gluteenittomana, maissittomana ja riisittömänä.

GLUTEENITON PAHOLAISEN KAKKU

Resepti: Helena Kemppainen

Vuoka: noin 1.5 litraa

RAAKA-AINEET ja VALMISTUSOHJE:

  • 5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Durrajauhoseosta
  • 3 dl hienoa sokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 2 tl neilikkaa

Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet.

Lisää taikinaan:

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • 1,5 dl turkkilaista jogurttia
  • 1,5 dl sulatettua ja jäähtynyttä voita tai margariinia

Vatkaa kaikki aineet hyvin sekaisin ja paista uunin alaosassa 180 C asteessa noin 1 tunti.

Osallistun mielelläni kanssasi keskusteluun, joten älä epäröi jättää viestiä.