VEHNÄÄ HIUSLAKASSA!

on

Olin lentää selälleni, kun huomasin käyttäväni hiuslakkaa, jossa on vehnää.

Olen erittäin allerginen vehnälle, sisäisesti ja ulkoisesti. Olen koko syksyn miettinyt minkä kumman vuoksi ihoni oireilee ja noudatan minulle sopivaa dieettiä. Olen epäillyt syylliseksi jotain uutta ruoka-ainetta, juomaa tai ympäristössä olevaa ongelmaa.

Korvani ovat soineet päivittäin ja olen luullut tulevani kahjoksi! Korvien soiminen ja humina ovat yksi oire, josta tunnistan allergiareaktioni. Koskaan ennen eivät korvani ole soineet yhtäjaksoisesti kolmea kuukautta. Olen syönyt antihistamiinia, mutta sekään ei ole oikein auttanut. Se on kylläkin lieventänyt oireita.

Kun eilen aikaisin aamulla heräsin kovaan korvien huminaan ja yhtä-äkkiä välähti!

Voisiko se olla jokin kosmetiikka jota käytän, sillä punaiset läiskät ovat käsissä, kaulalla ja hiuksia on alkanut putoilla normaalia enemmän?

Lisäksi päänahka kutiaa, hilseilee ja hiukset eivät käyttäydy kuten ennen. Ovat haperoituneet pahasti.

Olen aikaisemmin huomannut, että jotkin huulipunat aiheuttavat kutinaa ja huulet turpoavat. Osaan jotenkin haistaa ne huulipunat, jotka eivät minulle sovi.

Juoksin vessaan ja sieltähän se syyllinen löytyi! Olen koko syksyn käyttänyt hiuslakkaa, jossa yhtenä aineosana on  vehnän proteiini. Lakka on Tigin tuote ja tässä kuva sisällysluettelosta:

FullSizeRender[1].jpg

Halusin kirjoittaa tästä heti blogiini ja toivottavasti jaatte tämän kirjoituksen kaikille, joilla on vehnään liittyvää allergiaa. Huoleni heräsi niitä lapsia kohtaan, jotka saattavat saada vehnästä vakavan allergiareaktion. He saattavat joutua välillisesti näiden kemikaalien vaikutuksen alaiseksi, jos vanhemmat ja tuttavat tietämättään käyttävät näitä vehnäpitoisia tuotteita. Moni vanhempi painii ongelman kanssa, jossa lapsella on tarkka dieetti ja silti he oireilevat. Ongelma saattaa piillä näinkin yllättävällä taholla.

Tämä on artikkeli ja aihe, jota aion jatkaa. Selvitän nyt tarkemmin missä ja miten aiheesta voi oppia lisää ja välttää näitä aineita.

Nyt on ihoni vihdoinkin rauhoittunut. Tänä aamuna heräsin ja ei yhtään läikkää iholla. Onneksi meidän keho on näiltä osin uusiutuva luonnonvara. Korvatkaan eivät soi enää niin paljon.

Olen huomannut tänään pitkin päivää, että humina vaimenee. Saattaa olla, että pitää mennä korvakäytävien huuhteluun heti Suomeen tultuani, sillä uskon, että lakan jäämiä on vielä korvakäytävässä.

Sydämelliset terveiset kaikille kanssakulkijoille –  Missä päin maailmaa luettekaan tätä. Kuinka moni meistä tietääkään, kuinka allergisen ja keliaakikon elämä on joskus salapoliisin työtä, yötä myötä!

Nyt haluaisinkin tietää oletko löytänyt jotain allergeenia jostain yllättävästä paikasta? Missä muualla voi olla vehnää tai pähkinää? Auttakaa minua löytämään kaikki piilossa olevat allergiaa aiheuttavat aineet!

Osallistun mielelläni kanssasi keskusteluun, joten älä epäröi jättää viestiä.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s