DANIELIN PIKKULEIVÄT

on

Hei Sanna,

usein käy niin, että jokin kehitteillä oleva resepti vaatii monta koetaikinaa ja niin kävi myös Danielin pikkuleivissä. Ensimmäinen taikina leipoutui loistavasti, paistui täysin muotoonsa, mutta minusta ei ollut tarpeeksi makea. Kun pikkuleivät olivat päivän pöydällä, tuli niistä mielestäni alle kaksivuotiaan suuhun liian kovia.

Danielin pikkuleivät1

Ulkonäkö ei aina kerro miltä jokin maistuu, eli ei voi olla se pääkriteeri, joten takaisin sorvin ääreen.

Tänään tein pikkuleipäreseptiä hieman helpommaksi ja vähensin raaka-aineita sekä lisäsin hieman makeutta. Nyt minusta resepti on sellainen, jonka haluan pikkumiehelle antaa.

Pikkuleivät ovat sopivan makeita ja jäähdyttyään pitävät pehmeytensä, olematta silti tahmeita. Sellaisia, kuin minusta pikkuleipien kuuluukin olla. Tietenkin kriteerinä on ollut oma suutuntumani ja makuaistini, mutta katsotaan mitä itse Daniel on mieltä. Jännittää aina nämä tilanteet, kun raatina on vaativa pieni ihminen. He eivät useinkaan kaunistele, vaan sylkevät suusta sellaiset ainekset, joista eivät pidä.

Tämän viimeisen satsin unohdin voidella persikkasoseella, joten nämä kuvan keksit ovat vaaleampia, kuin jos ne olisi ennen paistoa voideltu. Tuolla yläpuolella olevassa kuvassa kettu on voideltu persikkasoseella ja sen huomaa kauniista väristä. Opin tästä, että myös pullan voisi voidella persikkasoseella ja lopputulos vastaa kananmunalla voitelua.

daniel10

Eli näihin voi oman maun mukaan tehdä sen voitelun ja peräti ripotella päälle hieman hienosokeria. Kun Danielille alkaa sopia jouluiset mausteet, niin näistä saa myös aikaan piparkakut. Eli kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Reseptistä tulee noin 20-30 pikkuleipää riippuen kuinka pieniä tai isoja muotteja käytätte. Vinkkinä annan, että mikäli malttaa odottaa ja jäähdyttää taikinaa pakasteessa noin 30 min. ennen leipomista, kauliutuu taikina helpommin. Hätäisenä en sitä tehnyt ja nostelin eläinhahmot isolla lastalla pellille.

Lehtitaikina on vielä kehityksessä. Mikäli ehätän, niin yritän vielä kerran ennen lomaani saada sen pysymään kasassa. Olen onnistunut kehittämään lehtitaikinan luontaisesti gluteenittomana, maidottomana ja kananmunattomana riisijauhoista sekä tapiokasta, mutta siinä minulla oli apuaineena ksantaani, jota nyt ei voida käyttää. Jos ei onnistu, niin homma siirtyy elokuun alkuun. Tiedän, että teillä juhlat ovat reilun viikon kuluttua, joten toivotaan, että onnistun seuraavalla yrittämällä. Joka tapauksessa saan persikka cobblerin ohjeen tänne blogiini viimeistään huomenna.

Juhlaterveisin,

Helena

DANIELIN PIKKULEIVÄT

Resepti: Helena Kemppainen

Raaka-aineet:

 • 2.5 dl täysjyväriisijauhoja (Viljatuote)
 • 1 dl riisijauhoja (Risenta)
 • 1 dl tapiokatärkkelystä (Farina)
 • 100 g maidotonta margariinia (Sunnuntai)
 • 1/2 dl taloussokeria
 • 1/2 dl fariinisokeria
 • 5 rkl persikkasosetta + 1 rkl voiteluun (Bonne)

Valmistusohje:

 1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
 2. Vaahdota erillisessä kulhossa rasva ja sokeri.
 3. Lisää rasvaseokseen kuivat aineet.
 4. Vaivaa taikinaa noin 5-10 min.
 5. Jauhota leivinpöytä riisijauhoilla. Käytä jauhoja myös kaulinnan apuna.
 6. Jaa taikina osiin ja kauli taikina noin 3 mm paksuiseksi levyksi.
 7. Ota levystä muotilla haluamiasi kuvioita. Jos taikina tarttuu pöytään, niin lisää hieman jauhoja.
 8. Laita pikkuleivät leivinpaperille ja voitele pikkuleivät kevyesti persikkasoseella. Halutessa ripottele niille sokeria tai muita mausteita.
 9. Paista 200 C uunissa noin 6 – 8 minuuttia.
 10. Anna jäähtyä täysin, ennen kuin irrotat leivinpaperista. Näin ne pysyvät hyvin kasassa.

Kuvia tämän päivän pikkuleivistä.

daniel1daniel2daniel3daniel4daniel5daniel6daniel7daniel8daniel9daniel10daniel11daniel12daniel13daniel14daniel15

 

 

 

 

Osallistun mielelläni kanssasi keskusteluun, joten älä epäröi jättää viestiä.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s