PULLA SIEMENISTÄ ILMAN MAITOTUOTTEITA, VALKOISTA SOKERIA, HIIVAA, VILJOJA, KSANTAANIA ja PSYLLIUMIA – versiot 1-2

on

Hei Ninni,

olen tämän viikonlopun pähkäillyt haastettasi tehdä pullaan ilman hiivaa, maitotuotteita ja viljoja.

Koska olen hiljattain saanut tietää olevani allerginen ksantaanille ja meidän RuokaRajoitteiset ryhmässä on psylliumille allergisia ajattelin, että tässä olisi oiva paikka kokeilla löytyykö mitään raaka-ainetta, joka korvaisi psylliumin ja ksantaanin luontaisesti gluteenittomassa leivonnassa.

Sainkin jo yhden erän valmiiksi ja olin aika äimistynyt miten kimmoisa pullasta tuli. Käytin nesteenä bataatti-raparperi-taatelisurvosta. Jauhoina jauhettuja auringonkukansiemeniä sekä kohotusaineina kananmuna, soodaa ja leivinjauhe.

Rakenne oli miellyttävää syödä, mutta jäin kaipaamaan makeutta. Lisäksi sooda selvästi värjäsi auringonkukansiemenet vihreäksi, joten pullan sisällä väri ei ollut miellyttävä. Se ei ole vaarallista, mutta ei ole kiva, kun pullan sisus näyttää homeiselta. Siksi pistän tähän reseptiin vielä yhden haastemomentin lisää. Jätän pois soodan ja leivinjauheen.

Meillä on ryhmässämme paljon kananmuna-allergisia. Halusin kokeilla mikä merkitys pullan koostumuksessa on kananmunalla ja jätin sen testierästä kaksi pois. Lisäsin taikinaan huomattavan määrän taatelia, jotta saisin siihen toivomaani makeutta.

Pullaaa2

Lopputulos oli, että taikina ei paistunut vaikka oli uunissa yli 20 min. Alkoi palaa. Tästä oppineena tiedän, että taikinaan ei kannata laittaa liikaa taatelia, sillä siitä tulee raskas ja kananmunaa ei voi jättää pois, jos ei laita muuta sidosainetta. Maku oli ihanan taatelinen ja makea.

Nyt minulla on valmiina yksi kokeilu, jossa rakenne on hyvä ja toinen, jossa maku on hyvä. Nämä pitää saada vain yhdistettyä.

Tiedän, että tämä resepti tulisi toimimaan hunajalla. Teen testipullan kuitenkin perinteisellä sokerilla ajatellen heitä, jotka ovat hunajalle allergisia. Näin jokainen voi sovittaa reseptin itselle sopivaksi käyttäen hyväksi havaittua omaa makeutusainetta.

Hommaan on mennyt suurin osa viikonlopusta, joten nyt siirryn nojatuoliin ja jätän Ninni sinulle ja muille arvoitukseksi millainen lopputuloksesta tulee.

Nähdään seuraavan päivityksen yhteydessä ja ollaan kuulolla RuokaRajoitteisissa!

JATKUU….SEURAAVASSA PÄIVITYKSESSÄ

 

 

 

Osallistun mielelläni kanssasi keskusteluun, joten älä epäröi jättää viestiä.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s