CHURROT – ROSETIT

on

Luulin syöväni tänä iltana rosetteja, mutta syönkin rosetin makuisia churroja. Oikeastaan minun ei pitäisi niitä syödä, maistella vain, sillä yritän edelleen vältellä valkoista sokeria. Miten tässä näin kävi?

Susa heitti RuokaRajoitteisissa jo ennen vappua, että hän toivoisi reseptiä rosetteihin. No ajattelin, että kyllähän minä sellaiset pystyn tekemään. Olin eilen Helsingissä ja sain hankittua rosettiraudan.

Tänään lapsenlapseni tuli päiväkodin jälkeen kylään ja huomasi keittiössä rosettiraudan. Mummu, voidaanko me leipoa näitä tänään? No arvatkaa, onko minun helppoa sanoa hänelle ei? Ei tietenkään ole!

Etsin ohjeen netistä ja löysin mieluisen Helkan keittiöstä, johon vaihdoin uudet kehittämäni luontaisesti gluteenittomat jauhot ja lisäsin suolan.

Pyysin Kisua tekemään kanssani taikinan. Hän ei uskalla vielä rikkoa kananmunaa kokonaan auki, mutta särkee jo kuoren. Mummu avaa ja laittaa kulhoon. Kisu hoitaa hämmentämisen.

Kaikki meni hyvin siihen saakka, kunnes aloimme paistamaan rosetteja. Kolmannen kokeilun jälkeen annoimme periksi. Vaikka vaihdoimme rosettiraudan kärkeä, niin taikina ei tarttunut rosettirautaan. Jos tarttui, niin sitä ei saanut siitä irti kauniisti.

Kisu totesi, että käytä mummu veistä ja niin me tehtiin. Lopputulos ei ollut kovin rosettimainen!

Churot4

Totesimme, että taikinahan on paiston jälkeen tosi hyvää. Kisu sanoi, että tehdään niistä churroja ja niin lisättiin jauhoja ja latasimme taikinan pursotinpussiin. Kisu valitsi isoimman tyllan, mitä mummulta löytyy.

Olen aikaisemmin tehnyt Espanjalaisen churroreseptin, mutta se taikina on huomattavasti monimutkaisempi, kuin tämä taikina. Se on maidoton, mutta sisältää todella montaa eri raaka-ainetta mm. banaania ja hiivaa. Aikaisemmat maistuvat erittäin churroille ja tämä uusi versio maistuu mielestäni churro-roseteille. Mietittiin, että mikä näiden nimi olisi ja päädyttiin kutsumaan niitä chur-roseteiksi.

Resepti on nopea ja helppo tehdä. 

Näitä raaka-aineita tarvitset:

Paistamiseen tarvitset hyvää laadukasta munkinpaistorasvaa esim. kookosrasva ja sokeria päälle paistamisen jälkeen. Me kylläkin syötiin näitä ilman sokeria ja olivat hyviä. Sokerin kanssa näyttävät hienommilta ja tietenkin maistuvat vielä makeammilta.

Valmistusohje:

  1. Vatkaa kevyesti kananmunat ja sokeri keskenään. Ei tarvitse vatkata pitkään, vain sen verran, että sokeri sulaa.
  2. Lisää kerma ja sekoita hyvin.
  3. Lisää suola ja jauhot noin 0.5 dl kerrallaan ja sekoita hyvin, jotta kaikki jauho on sekoittunut nesteeseen.
  4. Laita pursotinpussiin tylla ja siirrä taikina pussiin. Varo, että taikina ei ala valua tyllan päästä ulos. Taikinan pitäisi olla paksuhkoa, mutta silti niin vetelää, että valuu ulos tyllapäästä.
  5. Kuumenna öljy ja pursota noin 5 cm pituisia pötkylöitä tai tee mieleisiäsi koukeroita öljyyn. Paista kullankeltaisenruskeiksi molemmin puolin.
  6. Nosta talouspaperille ja sokeroi.

Churroja dipataan Espanjassa mm. sulatettuun suklaaseen ja nautitaan kahvin kyytipoikana.

Kuvia matkan varrelta.

Churrot8Churrot7Churrot9Churrot3Churrot2Churrot1

 

 

 

 

 

Osallistun mielelläni kanssasi keskusteluun, joten älä epäröi jättää viestiä.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s