KERRO KERRO KUVASTIN, MIKSI IHONI VOI HUONOSTI JA OLO ON KUIN OLISIN JÄÄNYT JYRÄN ALLE?

on

Täällä istun ja yhä mietin ja synkkänä katselen. Kera kaikkien jauhopussien ja jyvälaarien. On poskellain kyynel, on mieli haikea, kyllä paremmaksi kaikki muuttuu, mutta hyväksi ei milloinkaan?

Vai muuttuuko?

Mielessäni soi yllä mainittu Irvinin biisi, kun ulkona paistaa aurinko ja olen täällä sisällä. Eilen uhmasin ja menin pihalle ilman antihistamiinia ja nyt tänään on kaulalla läiskät sekä huulet ja kädet kutiavat.

Voi johtua myös jostain muusta, mutta epäilen eilistä ulkoilua. Tässä allergisen elämässä ei aina kuitenkaan epäily osu oikeaan. Kristiina totesikin meidän faceryhmässämme näin. ”Tämä on kuin shakkia pelaisi. Yksi siirto muuttaa koko pelin ja tätä täytyy pelata silmät kiinni oireiden perusteella. Kun olet saanut vihjeen yhdestä tekijästä uusi siirto on jo tapahtunut.” Kristiina kertoi myös, että viime syksy on ollut erittäin voimakas ulkohomeiden suhteen ja näinhän se näkyi niissä minunkin tämän viikon testituloksissa.

En ole tänne paljoa laittanut omia kuviani, mutta nyt ajattelin jakaa muutamia, siitä miltä ihoni näyttää, kun on oireeton ja oireellinen vaihe. On vaikea uskoa, että näissä kuvissa on sama iho ja ihminen, sillä allergiareaktion saatua näytän aina niin kuin olisin ryypännyt viimeiset 20 vuotta. Sitten kun allergiat ovat oireettomina nuorrun ja iho näyttää elinvoimaiselta.

Helena Kemppainen

Tämä yllä otettu kuva on viime kesätä, kun allergiaoireet olivat poissa. Tästä huomaa, että naama ei ole turvoksissa ja silmien ilme on kirkas. Yleiskunto on hyvä.

Malagaa ennen

Tämä yllä oleva kuva on kaulan ihosta viime syksyltä ennen kuukauden oleskelua Malagassa. Kaulalle ja muualle yläkehoon ja käsiin alkoi ilmestyä punaisia läiskiä. Välillä päänahkaa kutitti ja taipeet menivät rikki. Jakoihin alkoi ilmestyä rakkoja. Hoksasin, että olen käyttänyt hiuslakkaa, jossa on vehnää.

Malagassa

Muutama viikko Malagassa ja kaulan iho oli tervehtynyt. En syönyt siellä siemeniä ja muutenkin olin todella tarkka mitä laitoin suuhuni. Otin aurinkoa ja ilmankosteus oli korkea. Poistin hiuslakan käytöstä ja leikkasin itse hiukseni. Kuvassa hyvä vaihe ja olo erittäin terve.

Malagasta kotiin tultua

Tämä yllä oleva kuva on otettu Malagasta paluun jälkeen. Eletään viime syksyä. Iho on hyvinvoivan näköinen. Kunto on hyvä ja mieli pirteä.

Malagasta kotiin tuluta 3

Yllä olevasta kuvasta näkee, että tammikuun jälkeen alkaa ihossa näkyä selvästi allergisia oireita. Iho punoittaa suun ympärillä ja kutina palaa. Saan lieviä allergisia reaktioita joka viikko. Kun herään aamuisin, ovat silmäni erittäin kuivat ja en meinaa saada niitä auki. Otan käyttöön Lomudal silmätipat, jotta vähän helpottaisi ja naukkailen silloin tällöin antihistamiinia. Zyrtec auttaa parhaiten, mutta se väsyttää. En tykkää käyttää sitä ja yritän selvitä ilman. Antihistamiinit myös kuivuttavat limakalvoja, joten sekään ei tee hyvää kuiville silmilleni.

Malatasta kotiin tultua2

Kun tarkkaan katsoo tätä yllä olevaa kuvaa, niin huomaa punaiset läiskät alkavat palata kaulan seudulle. Tässä vaiheessa syön valkoista sokeria ja leivon joka päivä sillä olin saanut uuden työn eräältä leipomolta, leivon myös blogiini. Iho ja olo huononevat päivä päivältä. Alan miettiä päätäni puhki mistä kaikki johtuu. Yhdistän sen leipomiseen koska käytän tässä vaiheessa päätyökseni tuotekehittämiini leivonnaisiin useita eri luontaisesti gluteenittomia jauhoja ja säilöntä- sekä lisäaineita. En kuitenkaan pääse selville mistä oireet johtuvat.

Allergiareaktio

Yllä oleva kuva on otettu pitkänä perjantaina. Olin edellisenä päivänä avannut polyeetteristä valmistetun patjapakkauksen. Huomasin heti, että henki alkaa salpaantua ja silmät alkavat turpoamaan. Olin kevään aikana saanut muutaman tällaisen reaktion ja joutunutkin käymään ensiavussa. Sain silloin takaisin käyttööni Epipenin, kortisonitabletit ja antihistamiinit sekä avaavan astmalääkkeen. Lisäksi lääkäriajan, jotta voisin pyytää lähetettä Allergiasairaalaan.

Olin allergiasairaalassa tutkimuksissa tämän viikon tiistaina ja siellä selvisikin, että olen allergisoitunut monelle uudelle asialle. Nyt ne ovat olleet tämän loppuviikon poissa ruokavaliostani ja olo oli eilen jo ihan toinen. Mieli kirkastui ja kun katsoo alla olevaa kuvaa, niin huomaan, että keho aloitti parantumisen. Eilen en enää näyttänyt siltä, kuin olisin ryypännyt rajusti viimeiset vuodet.

Sairaalassa ei vielä selvinnyt mikä oli siinä patjapakkauksessa. Lääkäri epäili jotain homeenestoainetta, mutta sen selvittäminen olisi vaikeaa. Aion kuitenkin tehdä sen työn ihan oman turvallisuuteni vuoksi.

Kolme päivää uutta ruokavaliota

Yllä oleva kuva on eiliseltä, kun olo ja iho alkavat voida paremmin.

Muista allergiareaktionaikaista kuvista näkee, että jotain on pielessä. Jos teillä on pieniä lapsia, jotka ovat allergisia koittakaa ymmärtää heitä. Reaktion aikana ja vielä pari viikkoa sen jälkeen on todella heikko ja voipunut olo. Onneksi keho alkaa pian parantaa itseään ja mieli kirkastuu, kun tietää mistä allergiat johtuvat ja osaa niitä välttää.

Olen ollut vauvasta asti allerginen ja minun lempinimeni on Ini. Nimi tulee äitini mukaan siitä, että inisin aina pienenä. Nyt ymmärrän miksi. Olo oli varmasti paha ainaisten allergiareaktioiden ja kutinan vuoksi. Nyt aikuisena osaan hakeutua lääkäriin, kun en itse pääse jyvälle mikä aiheuttaa kehon tulehdustilan. Tällä kertaa se oli ulkohome, maissi, siemenet, E-120 ja muutama muu.

Uskon vahvasti, että ympäristötekijöillä ja ruokavaliolla voi hyvään oloon vaikuttaa ja allergisen elämä voi olla ihan yhtä laadukasta kuin ei allergisen. Työläämpää se on, mutta ei haittaa, kunhan olo ja mieli pysyy iloisena.

Tsemppiä kaikkien allergisten ja ruokarajoitteisten päivittäisiin haasteisiin. Pidetään yhdessä hyvää virettä yllä ja autetaan toisiamme!

Terveisin, HelenaHelena Kemppainen2

 

 

4 Comments Lisää omasi

 1. Hei.
  Kiitos ruokaohjeistasi ja blogeistasi.
  Mutta haluaisin kertoa, miten saisit ihottumasi kuriin, se pitää hoitaa sisäisesti, ja puhdistaa, siis kuurata keho sisältä kaikki moskat ja kuonat pois.
  Anneli Kulju

  Tykkää

  1. Helena sanoo:

   Hei Anneli, kiitos viestistäsi ja vinkistäsi. Olet aivan oikeassa. Välillä pitää keho kuurata ja olenkin tällä hetkellä sellaisessa valmennuksessa. Meillä allergisilla on kehossaan liian vähä hyviä mikrobeja ja niitä nyt yritämme saada tasapainoon. Miten sinä olet puhdistanut kehosi? T. Helena

   Tykkää

   1. Heippa.
    Käytän sellassii luonnon tuotteita, muuten en olisi ”tässä”…
    Ja luonnollisella aineenvaihduntaohjelmalla puhdiostan kehoni muutaman kerran vuodessa. Todella tuosta puhdistuksesta saa niin paljon virtaa, että olis vaikka muille jakaa. Siinä syödään puhdasta ruokaa tarkalla ohjella, ja voidaan todella hyvin, se ei ole laihdutuskuuri, mutta kilot karisee siinä sivussa. Ja samalla tietenkin käytän noita tuotteita, jotka on vesiliukoisia, jauhemuodossa, ei pillereinä, kun pillereissä on 25-30 % vaikuttava aine, ja loput on moskaa, jotka jopa kuormittaa maksaa.
    Terkuin Anneli

    Tykkää

   2. Helena sanoo:

    Hei Anneli, aineenvaihduntaohjelmalla puhdistamien kuulostaa hyvältä idealta. Olenkin tehnyt sellaisen useasti. Hauska kuulla, että auttavat myös sinulle. Tällä kertaa kohdallani oli syynä uudet allergiat ja nyt ihoni tilanne on parempi. Kesäterveisin, Helena

    Tykkää

Osallistun mielelläni kanssasi keskusteluun, joten älä epäröi jättää viestiä.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s