KIITOS RUOKARAJOITTEISET, YSTÄVÄT JA PERHE

on

Olen hokenut koko päivän, että aion pysyä optimistina vaikka tässä artikkelissa ja Facebook ryhmässämme purkaudunkin ja huudan turhautumistani! Olen selvinnyt ennenkin ja selviän siitä myös nyt. Mutta, oikeasti harmittaa ihan vietävästi.

En ole kuolemansairas, joten se on hyvä. Minun on vain huolehdittava, että en saa vakavaa allergiakohtausta ja selviän tästä!

Allergiahistoriani on yhtä pitkä kuin elinikäni, joten ei ole uutta saada kuulla aineesta, joka ei sovi. Kaikki alkoi kolmen kuun ikäisenä kananmunasta.

Noin 20-vuotta sitten sain aikamoisen shokkihoidon, kun kaikki kotimaiset viljat, suurin osa mausteista, pähkinät, raaka-raasteet, omenat, useimmat eksoottiset hedelmät, koivu, heinät, kissat, koirat, hevoset, pölypunkki ja lateksin kaikki muodot aiheuttivat voimakkaita allergioita. Unohdan varmasti mainita joitain. Näiden rajoitteiden kanssa olen tottunut elämään.

Korsetti ja tarjotin

Ruokavalio on ollut rajattuna ja olen oppinut korvaamaan kaikki puutteet ja vieläpä kehittämään maukkaita reseptejä. Perheessämme on syöty samaa ruokaa, sillä olen ollut pääasiallinen kokki ja leipuri. Mieheni, joka käy kaupassa osaa katsoa tuoteselosteet tarkkaan. Osaan neuvotella ravintolassa ja en enää nolostu allergioistani. Teen kiltisti eväät lentokoneeseen ja otan matkalaukkuun syötävää.

Kaikki on mennyt hyvin 20-vuotta ja ihoni voinut suhteellisen hyvin. Astma on parantunut ja olo ollut yleisesti hyvä. Kunnes vuosi sitten aloin jälleen oireilla aika voimakkaasti. Välillä joutuen käymään ensiavussa.

Pyysin lääkäriltäni lähetteen Allergiasairaalaan, sillä tulimme siihen tulokseen, että olen mahdollisesti allergisoitunut jollekin uudelle aineelle. Sain Epipenin, kortisonitabletit, histamiinit ja Ventolinen takaisin. Olin niin pitkään pärjännyt tarkalla ruokavaliolla ilman lääkkeitä, jotta en ollut yhtään innostunut niitä kantamaan. Kutsu sairaalasta tuli yllättävän nopeasti, sillä joku oli peruuttanut käyntinsä.

Nyt tiedän syyn iho- ja muihin reaktioihini. Olen allergisoitunut maissille, E-120 elintarvikevärille (punainen väri nimeltä karmiini, eli CI 75470), kurpitsansiemenille, pinjansiemenille, chiansiemenille ja hirssille. Ehkä vielä jollekin muulle, jota ei hoksattu testata.

Voimakkaimmin näistä ilmeni maissi, joka reagoi pahemmin, kuin vehnä aikoinaan. Mukaan lukien vanhat jo aikeisemmin todetut allergiat lista on nyt todella pitkä. Lääkäri passitti vielä erikseen verikokeeseen ja saan testitulokset pähkinöistä viikon päästä. Toivon sydämestäni, että ne eivät antaisi positiivista tulosta. Olen aina vältellyt niitä, mutta nyt haluaisin ne ruokavaliooni. Saisi tehdä raaka-kakkuja. Se olisi ihanaa.

Siemenet ja hirssi menettelee, mutta MAISSI ja E-120!

Kotimaiset viljat, maissi, useimmat mausteet (jotkut harvat yritit käyvät) sekä E-120 käytännössä tarkoittavat sitä, että en pysty ostamaan kaupasta mitään valmista ruokaa ja kosmetiikkaa. Vaatteet ja huonekalutkin saattavat sisältää E-120 väriainetta.

Uutta oli myös ulkohome!

Olen nyt allerginen myös ulkohomeelle. Tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että keväällä kukkii koivu ja leppä, sitten tulevat heinät ja syksyllä ulkohome. Ulkoilua antihistamiinin voimalla, ei, ei, ei!

IKTYOOSIS KAUPAN PÄÄLLE!

Tähän kun päälle lisää tänä vuonna tullut tieto, että minulla on Iktyoosis Vulgaaris, niin ei naurata tämä Suomessa olo. Suomi on kuulemma yksi huonoimmista ilmastoista asua, kun on Iktyoosis. Koko vuosi on nyt jokin haaste sekä ulkona, että sisällä kehossa.

TÄNÄÄN TEIN PÄÄTÖKSEN PALATA 10-LINJALLE!

Olen voinut kaikista parhaiten elämässäni, kun noudatan 10-vuotta nuorempi 10 viikossa ruokavaliota (jättäen myös pois ruoka-aineet, joille olen allerginen). Tarvitsen tähän vertaisryhmän, joten lähden sellaista etsimään.

KIITOS RUOKARAJOITTEISET, YSTÄVÄT JA PERHE!

Kiitos teille kaikille ihanille, jotka olette tänään minua tsempanneet. Ilman teitä en olisi näin nopeasti saanut tsemppiäni takaisin. Kiitos myös Elinalle, kun kuuntelit minua puhelimessa ja Jaanalle, joka tsemppasi jatkamaan hänen kanssaan ravintovalmennusta.

Mieheni auttoi sanomalla, että nyt vain tehdään excel taulukko mitä voin syödä ja mistä niitä tuotteita saa. Hän oli valmis tälle uudelle ruokavaliolle.

Kyllä se tästä suttaantuu!

 

 

Osallistun mielelläni kanssasi keskusteluun, joten älä epäröi jättää viestiä.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s