HANNA TAHTOO PULLAA?

on

Parhain Hanna,

Heitit RuokaRajoitteiset ryhmässämme minulle kysymyksen, joka kuuluin näin:

Helena Kemppainen, Osaisitkohan ratkaista pulmani? Tekee niin mahdottomasti mieli pullaa….enkä ole vielä onnistunut tekemään pehmeää/maistuvaa pullaa!!!!

Minulle ei käy vehnä, ohra, kaura, ruis, tattari, peruna, bataatti, maissi, soija, maitotaloustuotteet….. Jauhoina käytän yleensä riisiä, hirssiä ja mantelia. Psyllium ja ksantaani käyvät myös. Teff ja durra vielä kokeilematta, että pystynkö käyttämään.

Maidon tilalla voin käyttää kookosmaitoa, riisimaitoa ja mantelimaitoa.

Tein juuri pienen kokeiluerän pullia… Maku oli jo lähempänä ”oikeaa” pullaa, mutta koostumus on hukassa. Liian kiinteä ja osittain jopa vähän rapsakka pulla ei vain ole pulla.

Kysymyksesi askarruttaa niin montaa ruokarajoitteista. Kuolaamme jatkuvasti muiden vieressä, kun he syövät vehnäisiä pulliaan. Koska en kestä sitä, että meidän ruokarajoitteisten pitää aina alistua kohtaloomme lähden taisteluun. En  voi vastustaa kiusausta kokeilla onnistunko tekemään pullaa yllä mainituilla kriteereillä.

Kun kirjoitan tätä, käymme hauskaa viestiketjua Face ryhmässämme siitä, miten olisi mukava omistaa postiputki läpi Suomen, jotta voisimme lähetellä toisillemme maistiaisia. Tai miten olisi hienoa omistaa 3D tulostin, josta putkahtaisi esiin juuri omilla rajoitteilla paistettu herkullinen pulla. Sitä odotellessa täytyy vielä tehdä näitä hommia käsin.

Olen kylläkin jo lukenut jostain, että ruokaa pystytään 3D tulostamaan. Tämä hommahan olisi todella hieno, jos pystyisin täältä lähettelemään ”pullakoodeja”. Tulostin soimaan siellä missä pullaa tarvitaan. Uskon, että tuo ei ole enää kovin kaukana tulevaisuudessa!

Takaisin pilvistä ja käyn katsomassa mitä pullille kuuluu. Ovat nyt makoilleet pellillä tunnin. Pullathan ovat alkaneet halkeilla! Äkkiä kosteutta pintaan ja sivelemään niitä vedellä. Tämä viestii siitä, että pullissa ei ole tarpeeksi sitkosta eikä sitovaa ainesta. Eli seuraavaan taikinaan enemmän psylliumia ja jauhoja. Nämä yksilöt pelastetaan, kävi miten kävi! Vettä pintaan ja toinen puoli tuntia kohotusaikaa lisää.

Mutta kuinkas sitten kävikään?

pulla

Hanna, tämä ensimmäinen kokeiluni valmistaa sinulle sopivaa pullaa epäonnistui. Pulla on pehmyt kyllä, mutta maku ei tyydytä. Mieheni sanoin: ”Tuli vähän niin kuin sämpylä”! Ei se huono sämpyläksi ole!

Pahoittelen, että en saanut vielä sinulle tehtyä ikiomaa reseptiä, mutta katsotaan mitä tapahtuu myöhemmin! Kaikissa aikaisemmissa pullissani on ollut maissijauho, joten ne eivät käy sinulle. Riisijauhot ovat haasteellinen pullan aines ja yritin tämän päiväistä täysin riisijauhoilla. Onneksi sait Kristiinalta jo pari linkkiä pulliin, joiden pitäisi sinulle sopia. Usein, kun lähtee jotain ihan uutta kokeilemaan, ensimmäinen kokeilu ei onnistu, joten ei heitetä patalappuja naulaan!

Lämpimäisterveisin,

Helena

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments Lisää omasi

 1. Hanna sanoo:

  Olen vilpittömän iloinen ja onnellinen, että otit haasteeni vastaan!! Olen kamppaillut tämän pullasodan kanssa jo niin pitkään!

  Ja mehän emme lannistu! Täydellinen pulla odottaa kulman takana!! 😉💛

  Tykkää

  1. Helena Kemppainen sanoo:

   Emme todellakaan lannistu. Tänään yritän seuraava versiota. Tässä sinun kohdalla helpottaa, että kananmunat ja tapioka on ok. Eliseen kokeiluun jätin molemmat pois, kun ajattelin vähän laajempaa kohderyhmää siinä samalla. Katsotaan mitä syntyy :-)!

   Tykkää

Osallistun mielelläni kanssasi keskusteluun, joten älä epäröi jättää viestiä.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s