RAJOITTEISTEN TÄYTEKAKKUPOHJA

on

Eilen perustin uuden Facebook ryhmän nimeltä RuokaRajoitteiset. Sinne ovat tervetulleita kaikki, joilla jostain syystä on jonkinlainen ruokarajoite. Voi olla allergiaa, keliakiaa, muu sairaus tai ihan muuten vaan haluaa olla syömättä ja juomatta jotain.

Ryhmään ovat tervetulleita myös ruokabloggarit, tubettajat ja hypettäjät. Kannustamaan, antamaan ideoita, herättämään keskustelua, jakamaan onnistumiset, epäonnistumiset, ilot ja surut. Miksi? Sillä he jakavat osaamistaan ja käyttävät huomattavan ajan ja rahaa reseptien kehittelyyn ja toteutukseen. Usein vieläpä syötävän kauniilla kuvilla höystettyinä.

Jo toisena päivänä perustamisen jälkeen sain seuraavan haasteeni. Vaikka minulla on vielä tänään calzonen kehitystyspäivä kaksi meneillään, niin aloitin tämän, sillä pohjan tekemiseen ei kuluisi paljon aikaa.

Tuija Östergård toivoi näin:

Täytekakkupohja, joka olisi kuohkea ja joka olisi luontaisesti gluteeniton, maidoton, kananmunaton, soijaton, ei omenaa ei päärynää ei mangoa ei persikkaa ei porkkanaa. Taisin varmasti unohtaa jonkun vältettävän

Lisäsin omaa haastetta mukaan ja päätin kokeilla täytekakkupohjaa, jossa ei ole valkoista sokeria vaan kookossokeri. Minullahan on menossa tuo valkoinen sokeriton helmikuu.

Päätin, että en tee kokonaista annosta, vaan yhden täytekakun kerroksen verran pohjaa. Otathan sen huomioon tätä tehdessäsi.

Reseptissä on:

 • 2,5 dl riisijauhoja
 • 1 dl tapiokatärkkelystä tai 1,5 dl maissitärkkelystä (Maizena)
 • 1,5 dl kookossokeria
 • 2,5 tl leivinjauhetta
 • 1/2 tl ruokasoodaa
 • 1/2 tl ksantaania
 • 3 tl vaniljasokeria tai vaniljaesanssia 1-2 tl
 • 2 dl vettä
 • 1 rkl omenaviinietikkaa tai sitruunanmehua
 • 1/2 dl öljyä

Tee näin:

 1. Lämmitä uuni 200 c asteeseen, voitele ja vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla.
 2. Sekoita ensin kaikki kuivat aineet keskenään.
 3. Tämän jälkeen sekoita kaikki märät aineet keskenään.
 4. Kaada märät aineet kuivien sekaan ja sekoita mutta älä vatkaa voimakkaasti.
 5. Mitä nopeammin saat kakun uuniin, niin sitä paremmin kohoaa ja onnistuu.
 6. Paista 200 C uunissa 17-25 minuuttia. Uunin keskiosassa.

Pohjasta tuli maukas ja pehmyt. Voisin hyvin kuvitella, että tästä syntyisi täytekakku. Suosittelen leipomaan kaksi tällaista puolikasta ja tekemään siten täytekakkukerrokset. Näin kakkupohjaa ei tarvitse leikata kahtia ja ei ole vaaraa, että se murenee käsiin. Jos haluat varmistaa, että kakkupohja pysyy hyvin kasassa, niin lisää taikinaan psyllium. Tein kaksi eri pohjaa ja toiseen laitoin psylliumin. Se tekee pohjasta myös hieman kosteamman. Minun oma suosikkini oli ilman psylliumia, mutta silloin pohjaa pitää käsitellä todella varoen.

Processed with VSCO with m5 preset
Processed with VSCO with m5 preset

Osallistun mielelläni kanssasi keskusteluun, joten älä epäröi jättää viestiä.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s