RAAKAPUURO ja COCTAIL – Gluteeniton & Maidoton & Vegaani

on

Lekottelimme puolille päin mieheni kanssa. Kun avasin Facen oli siellä paljon uusia kommentteja liittyen gluteenittomuuteen ja tänä aamuna jotenkin puuroaihe meni selkäytimeen. Etsinnässä oli vaihtoehto riisipuurolle ja kommentointi vilkasta. Lisäksi minulle tuli suora pyyntö miettiä mitä laittaisin jauhoiksi perunapuuroon. Siihen suosittelin Teff-jauhoja, sillä ne ovat minusta erittäin hyviä suurustamaan juurespohjaiset puurot, kuten lanttupuuro. Tällä lanttupuuron perusreseptillä voit tehdä porkkanapuuroa, naurispuuroa, perunapuuroa, bataattipuuroa ja monia muita keitettäviä sekä uunissa haudutettavia puuroja.

Mutta sitten ihan aiheeseen. RAAKAPUURO, puurojen terveyspommi! Teen näitä vaikka minkälaisia ja ainut työväline on tehosekoitin. Olenkin miettinyt, että kun nyt ensi tiistaina lähden talvehtimaan sinne Espanjaan, ja en vielä tiedä missä siellä asun, niin mikäli en saa asuntoa uunilla, niin sitten ostan sieltä tehosekoittimen. Sillä saa kaikista terveellisintä ruokaa aikaiseksi. Mietin kovasti missä leivon ja toivottavasti paikka löytyy sinne päästyäni.

Tässä tulee tämänaamuisen kuvassa olevan ja Faceen jakamani raakapuuron ja raakasmoothiecoctailin reseptit, joita voit ihan oman mielesi mukaan muokkailla.

raakapuuro2

Tarvitset puuroon:

 • 6 taatelia, poista kivet (käytin kuvan puurossa)
 • 1 dl auringonkukansiemeniä (käytin kuvan puurossa)
 • 1 dl kookosjauhoja tai kookoshiutaleita (käytin kuvan puurossa)
 • 2-3 dl vettä (käytin 2.5 dl kuvan puurossa) (voit käyttää myös vaniljarahkaa tai vaikkapa kookoskermaa ja saat täyteläisemmän makuisen puuron).
 • 2 rkl kookosöljyä (käytin kuvan puurossa)
 • makusi mukaan suolaa (käytin kuvan puurossa 0.5 tl)
 • 1 puristetun sitruunan mehun (sitruuna raikastaa puuron ja käytin kuvan puurossa)
 • marjoja tai hedelmiä mm. mustikoita, puolukoita, mansikoita, vadelmia tai banaania. Oikeastaan voit laittaa mitä hedelmiä ja marjoja haluat. (Tänään käytin kuvan puurossa mustikoita, mutta useasti laitan eri marjojen sekoituksen).
 • Jos pidät makeasta, niin heitä sekaan 1 – 2 tl hunajaa.

Lisäksi voit laittaa mukaan sesaminsiemieniä, pellavansiemeniä, sokerijuurikaskuitua ja vaikkapa pähkinöitä. Oikeastaan mielikuvitus on näiden puurojen rajana ja joskus makuyhdistelmä loksahtaa paikalleen paremmin, kuin joku toinen kerta. Usein käytän sitä mitä kotoa löytyy ja saatan heittää sekaan mm. kanelia tai chiliä, jotka molemmat auttavat aineenvaihdunnassa.

Näin teet puuron:

 1. Laita taatelit, auringonkukansiemenet, kookosöljy, 1 sitruunanmehu, suola sekä vesi tehosekoittimeen. Tehosekoita kunnes ainekset ovat tasaista massaa. Voit tehdä tämän myös sauvasekoittajalla. Toimii ihan hyvin.
 2. Lisää kookosjauhot ja/tai eri siemenet ja pähkinät. Tehosekoita jälleen hyvin.
 3. Lisää mustikat ja/tai muut marjat ja hedelmät. Tehosekoita jälleen hyvin.
 4. Tarjoile puuro vaikkapa kookoskerman kanssa. Minulla menee ilman mitään lisukkeita.

Kun sain puuron valmiiksi, niin jatkoin siitä alla olevan kuvan mukaisen coctailin eli smoothien.

raakasmootiecoctail

Näin teet tästä kuvassa olevan coctailin eli smoothien:

 1. Siinä vaiheessa, kun puuromainen seos on valmis, niin lisää siihen vielä 2 dl vaniljarahkaa, jugurttia tai esim. kookoskermaa. Kuvan esimerkissä käytin vaniljarahkaa ja lisäsin puuropohjaan yhden banaanin. Soseuta jälleen hyvin ja valmista tuli.

Kiitos jälleen Facebookin kautta tulleeseen vihjeeseen, että tälle reseptille olisi tarvetta.

raakapuuro

Osallistun mielelläni kanssasi keskusteluun, joten älä epäröi jättää viestiä.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s